Spijkerkwartier

In het Spijkerkwartier - een rijksbeschermd stadsgezicht - ziet u naast straten en huizen ook de Spijkertuinen, oases van rust in een levendige wijk. De prostitutie is verdwenen en de statige herenhuizen zijn met veel liefde opgeknapt. Het bekendst zijn de Brusselse huizen, maar eigenlijk vormt de wijk als geheel een stukje negentiende-eeuws Brussel of Parijs in Arnhem. Het Spijkerkwartier werd samen met de Boulevardwijk aangelegd in de tweede helft van de negentiende eeuw. Veel panden uit die tijd zijn nu nog te bewonderen. Een flink aantal is aangewezen als rijks- of gemeentelijk monument.

Onder leiding van een Gildegids gaat U op zwerftocht door deze boeiende wijk.

Practical Information

View on map Starting point:
Ingang Musis Sacrum, Velperbinnensingel
Endpoint:
Steenstraat/Velperplein
Duration:
Circa anderhalf uur
Cost:
€ 7,50 per persoon
Reserve or board?

Walk with us!

Some of our city walks are scheduled regularly, for which you can register. If that is the case, you will find the upcoming entry moments on the right. If you want to make this city walk with a group at your own desired time, make a reservation by filling in the application form.

Customer Experiences

Verrassend, een aanrader!

“Een verrassende rondleiding om Arnhem vanaf de Rijn te zien. Zeer boeiend en informatief. Een aanrader.
Gidsen waren zeer professioneel.”
Margot - about Arnhem vanaf de Rijn
Customer Experiences

Een wandelende encyclopedie

“Onze gids was fantastisch, een aardige wandelende encyclopedie over Arnhem. We hebben weer een hoop geleerd op een leuke manier verteld. ”
Monique - about Historische Kelders
Customer Experiences

Vaker wandelen!

“Het was een leuke wandeling met veel interessante weetjes. Complimenten voor Nel. Goed om te weten dat er nog meer stadswandelingen worden aangeboden!”
Stefan - about Historische Kelders
Customer Experiences

Boeiend!

“Boeiende wandeling met veel historie en link met huidige tijd.”
Roseline - about Arnhems Buiten
Customer Experiences

Erg tevreden

“We waren erg tevreden. Ondanks het slechte weer hebben we een fijne wandeling gehad. Gids anticipeerde perfect op de weersomstandigheden.”
J van T. - about City Walk Arnhem
Customer Experiences

Zeer goed geregeld

“Wij hebben ’s ochtends de centrumwandeling gedaan en de Eusebius bekeken. Daarna zijn we naar ons lunchrestaurant gebracht. Na de lunch werden we weer opgehaald en hebben we de kelders bezocht.
Alles was zeer goed geregeld en klopte tot in de puntjes. Van beide wandelingen hebben we zeer genoten. Veel moois gezien en veel interessants gehoord. Prima gidsen! En zulke kelders hadden we nog nooit eerder meegemaakt, heel bijzonder. Dank daarvoor!”
Aad - about Combi Kelders + Stad
Customer Experiences

Eigenlijk helemaal zeer positief

“Mijn reactie is eigenlijk helemaal zeer positief. Wat vooral ook werd gewaardeerd door het grotendeels technische gezelschap, was, dat de inhoud van de wandeling niet alleen ging over het station op zich, maar ook over de inpassing in de bestaande omgeving. Mijn complimenten voor de gids. Tot een volgende keer.”
Dik - about Arnhem Centraal
Customer Experiences

Goed "beeld" gekregen van mooie stad

“Wij zijn op zeer prettige, onderhoudende en informatieve wijze rond geleid door de Gildegids. Hij nam ruim de tijd en heeft ons (groep van 14 vriend(in)en) zeer breed over Arnhem geinformeerd, waardoor we een goed ‘beeld’ van deze mooie stad hebben gekregen. Het programma liep daardoor enigszins uit, wat voor hem en uiteraard voor ons geen enkel probleem was. Na afloop heeft hij ons keurig ‘af gezet’ bij een horeca gelegenheid, waar wij de rondleiding op aangename wijze hebben geëvalueerd. Bedankt voor de prettige wijze waarop e.e.a. (ook) vooraf is geregeld namens de volledige groep.”
Han
Customer Experiences

Goed contact

“Er waren 3 gidsen voor 44 deelnemers. Dit was prettig omdat iedereen de gidsen nu goed kon verstaan. Van alle groepen was er lof voor de gidsen. Het was een afwisselende wandeling langs nieuwe en oude gebouwen. Er waren voor zover ik weet maar 2 personen die het verhaal van de gids moeilijk te volgen vonden. De anderen die ik sprak waren zeer tevreden. Hartelijk dank voor een fijne wandeling en het goede contact dat ik steeds had met de coördinator.”
Trees, Seniorenvereniging - about City Walk Arnhem
Customer Experiences

De ogen gingen open

“Wij hebben een prima stadswandeling gemaakt onder begeleiding van een Gildegids. Van mijn collega’s heb ik alleen maar zeer tevreden reacties gehad.
Ook de mensen die wat meer bekend zijn in Arnhem, gingen de ogen open toen ze gewezen werden op nog zichtbare tekens van de geschiedenis en ontwikkeling in Arnhem.
En dan op tijd afgeleverd worden voor een fantastische maaltijd met diverse hapjes. Al met al een schitterende dag/avond. Erg bedankt daarvoor.”
Fred - about City Walk Arnhem
Customer Experiences

Kennis van zaken

“Complimenten voor de beide gidsen, ze hebben geheel aan onze verwachtingen voldaan. Voor beiden gold dat ze enthousiaste gidsen waren met kennis van zaken over de totstandkoming van de totaliteit van station en omgeving.”
Wim - about Arnhem Centraal
Customer Experiences

Beetje koud....

“Wij hebben het heel erg naar ons zin gehad. (beetje koud.....) Maar iedereen vond het een hele leuke wandeling, met leuke informatie en de gids vertelde het allemaal boeiend en enthousiast.
Mijn gasten vonden het een super leuk idee om zoiets te doen voor een verjaardag, vonden het een inspiratie voor hun eigen verjaardag en vroegen later mij dan ook hoe ik dit had georganiseerd. Een van de gasten wilde dit ook gaan doen, dus waarschijnlijk heeft het nog wel een vervolg.
Bedankt voor de medewerking en ook bedankt dat de gids dit op haar wilde nemen op die koude middag.”
Ria - about City Walk Arnhem
Customer Experiences

Volop genoten

“Onze hartelijke dank voor beide doorgevoerde rondleidingen. Zowel de rondleiding door het centrum alsook de historische kelders zal vol verrassende verhalen / elementen.
Niet alleen door deze beide activiteiten maar tevens door het in de namiddag opkomende mooie weer hebben we volop genoten van ons dagje Arnhem.”
Har - about Combi Kelders + Stad
Customer Experiences

Kelderzang

“Ik heb vele zeer positieve reacties gehoord op ons uitje, maar zeker ook op de gids! Vrolijk, vlot, leuke verhalen, en prima passend in het strakke keurslijf van ons programma. Hij was uitstekend bereid en in staat om rekening te houden met de timing, ook als e.e.a. iets uitliep.
Al met al een zeer geslaagde middag/avond mét kelderzang!"

Niek - about Combi Kelders + Stad
Customer Experiences

Cadeau voor onze vriendinnen

“Ik heb met man en twee vriendinnen de wandeling langs de Jansbeek gelopen. Ik had deze wandeling als eens als instapwandeling gelopen met dezelfde gids en was toen erg enthousiast. En dat ben ik nu weer. Wat weet zij veel te vertellen en wat doet ze dat op een enthousiaste manier!
De wandeling inclusief lunch vooraf was een cadeau voor onze vriendinnen. Ze hebben ervan genoten. Aan het eind zeiden zij beiden dat ze vanaf nu vaker een Gildewandeling willen maken. Een beter compliment is er toch niet!"
Liesbeth - about Volg de Jansbeek
Customer Experiences

Complimenten

“Vanmorgen hebben we de stadswandeling door het Spijkerkwartier gemaakt aan de hand van een enthousiaste stadsgids. De deelnemers waren na afloop erg content en voldaan.”
Willem - about Spijkerkwartier
Customer Experiences

'n Dikke 10!

“Gisteren hebben wij met 'n gids een wandeling door Arnhem gemaakt. Wij hebben het als zeer prettig ervaren zoals mevrouw op een deskundige en met veel enthousiasme alles vertelde over Arnhem.
Wij komen na deze wandeling zeker nog een keer terug. Op deze gids mag u trots zijn en ze krijgt van ons een dikke 10.”
Riet - about City Walk Arnhem