Zeven-straatjeswandeling

In de 7-straatjeswandeling leggen we het vergrootglas op zeven straatjes in het oude “Stegen-kwartier” rond het Eiland. 

Wij wandelen door het stratenplan, dat sinds de Middeleeuwen niet veranderd is. De panden, het gebruik, het aanzien en de bewoners natuurlijk wel. 
Dit is de plek, waar ooit de dames hun nieuwe kleding konden bekijken in de tropische tuin van Modehuis Bünker. Waar om de paar panden een bakker zat, een slager of een vishandel. 
Waar zich de oude en de nieuwe synagoge bevindt. Met de oudste kroeg van Arnhem, waar zelfs een paard dronken werd. Ooit trad Tata Mirando hier op met zijn zigeuner-orkest. De wijk, was vroeger berucht vanwege de criminaliteit en de dames van lichte zeden.

Die wijk is nu een gezellig “Arnhems Montmartre”. Met leuke winkels, betrokken uitbaters, bijzondere mensen en een ontspannen sfeer.

 

Praktische Informationen

Hoek Broerenstraat - Kerkstraat
Dauer:
Circa één uur
Kosten:
€ 7,50 per persoon
Reservieren oder einsteigen?

Gehen Sie mit uns!

Einige unserer Stadtrundgänge finden regelmäßig statt, für die Sie sich anmelden können. Wenn das der Fall ist, finden Sie rechts die bevorstehenden Einstiegsmomente. Wenn Sie diesen Stadtspaziergang mit einer Gruppe zu Ihrer eigenen Wunschzeit machen möchten, reservieren Sie, indem Sie das Anmeldeformular ausfüllen.

Kundenerfahrungen

Verrassend, een aanrader!

“Een verrassende rondleiding om Arnhem vanaf de Rijn te zien. Zeer boeiend en informatief. Een aanrader.
Gidsen waren zeer professioneel.”
Margot - Über Arnhem vanaf de Rijn
Kundenerfahrungen

Een wandelende encyclopedie

“Onze gids was fantastisch, een aardige wandelende encyclopedie over Arnhem. We hebben weer een hoop geleerd op een leuke manier verteld. ”
Monique - Über Historische Kelders
Kundenerfahrungen

Vaker wandelen!

“Het was een leuke wandeling met veel interessante weetjes. Complimenten voor Nel. Goed om te weten dat er nog meer stadswandelingen worden aangeboden!”
Stefan - Über Historische Kelders
Kundenerfahrungen

Boeiend!

“Boeiende wandeling met veel historie en link met huidige tijd.”
Roseline - Über Arnhems Buiten
Kundenerfahrungen

Erg tevreden

“We waren erg tevreden. Ondanks het slechte weer hebben we een fijne wandeling gehad. Gids anticipeerde perfect op de weersomstandigheden.”
J van T. - Über Stadtspaziergang Arnhem
Kundenerfahrungen

Zeer goed geregeld

“Wij hebben ’s ochtends de centrumwandeling gedaan en de Eusebius bekeken. Daarna zijn we naar ons lunchrestaurant gebracht. Na de lunch werden we weer opgehaald en hebben we de kelders bezocht.
Alles was zeer goed geregeld en klopte tot in de puntjes. Van beide wandelingen hebben we zeer genoten. Veel moois gezien en veel interessants gehoord. Prima gidsen! En zulke kelders hadden we nog nooit eerder meegemaakt, heel bijzonder. Dank daarvoor!”
Aad - Über Combi Kelders + Stad
Kundenerfahrungen

Eigenlijk helemaal zeer positief

“Mijn reactie is eigenlijk helemaal zeer positief. Wat vooral ook werd gewaardeerd door het grotendeels technische gezelschap, was, dat de inhoud van de wandeling niet alleen ging over het station op zich, maar ook over de inpassing in de bestaande omgeving. Mijn complimenten voor de gids. Tot een volgende keer.”
Dik - Über Arnhem Centraal
Kundenerfahrungen

Goed "beeld" gekregen van mooie stad

“Wij zijn op zeer prettige, onderhoudende en informatieve wijze rond geleid door de Gildegids. Hij nam ruim de tijd en heeft ons (groep van 14 vriend(in)en) zeer breed over Arnhem geinformeerd, waardoor we een goed ‘beeld’ van deze mooie stad hebben gekregen. Het programma liep daardoor enigszins uit, wat voor hem en uiteraard voor ons geen enkel probleem was. Na afloop heeft hij ons keurig ‘af gezet’ bij een horeca gelegenheid, waar wij de rondleiding op aangename wijze hebben geëvalueerd. Bedankt voor de prettige wijze waarop e.e.a. (ook) vooraf is geregeld namens de volledige groep.”
Han
Kundenerfahrungen

Goed contact

“Er waren 3 gidsen voor 44 deelnemers. Dit was prettig omdat iedereen de gidsen nu goed kon verstaan. Van alle groepen was er lof voor de gidsen. Het was een afwisselende wandeling langs nieuwe en oude gebouwen. Er waren voor zover ik weet maar 2 personen die het verhaal van de gids moeilijk te volgen vonden. De anderen die ik sprak waren zeer tevreden. Hartelijk dank voor een fijne wandeling en het goede contact dat ik steeds had met de coördinator.”
Trees, Seniorenvereniging - Über Stadtspaziergang Arnhem
Kundenerfahrungen

De ogen gingen open

“Wij hebben een prima stadswandeling gemaakt onder begeleiding van een Gildegids. Van mijn collega’s heb ik alleen maar zeer tevreden reacties gehad.
Ook de mensen die wat meer bekend zijn in Arnhem, gingen de ogen open toen ze gewezen werden op nog zichtbare tekens van de geschiedenis en ontwikkeling in Arnhem.
En dan op tijd afgeleverd worden voor een fantastische maaltijd met diverse hapjes. Al met al een schitterende dag/avond. Erg bedankt daarvoor.”
Fred - Über Stadtspaziergang Arnhem
Kundenerfahrungen

Kennis van zaken

“Complimenten voor de beide gidsen, ze hebben geheel aan onze verwachtingen voldaan. Voor beiden gold dat ze enthousiaste gidsen waren met kennis van zaken over de totstandkoming van de totaliteit van station en omgeving.”
Wim - Über Arnhem Centraal
Kundenerfahrungen

Beetje koud....

“Wij hebben het heel erg naar ons zin gehad. (beetje koud.....) Maar iedereen vond het een hele leuke wandeling, met leuke informatie en de gids vertelde het allemaal boeiend en enthousiast.
Mijn gasten vonden het een super leuk idee om zoiets te doen voor een verjaardag, vonden het een inspiratie voor hun eigen verjaardag en vroegen later mij dan ook hoe ik dit had georganiseerd. Een van de gasten wilde dit ook gaan doen, dus waarschijnlijk heeft het nog wel een vervolg.
Bedankt voor de medewerking en ook bedankt dat de gids dit op haar wilde nemen op die koude middag.”
Ria - Über Stadtspaziergang Arnhem
Kundenerfahrungen

Volop genoten

“Onze hartelijke dank voor beide doorgevoerde rondleidingen. Zowel de rondleiding door het centrum alsook de historische kelders zal vol verrassende verhalen / elementen.
Niet alleen door deze beide activiteiten maar tevens door het in de namiddag opkomende mooie weer hebben we volop genoten van ons dagje Arnhem.”
Har - Über Combi Kelders + Stad
Kundenerfahrungen

Kelderzang

“Ik heb vele zeer positieve reacties gehoord op ons uitje, maar zeker ook op de gids! Vrolijk, vlot, leuke verhalen, en prima passend in het strakke keurslijf van ons programma. Hij was uitstekend bereid en in staat om rekening te houden met de timing, ook als e.e.a. iets uitliep.
Al met al een zeer geslaagde middag/avond mét kelderzang!"

Niek - Über Combi Kelders + Stad
Kundenerfahrungen

Cadeau voor onze vriendinnen

“Ik heb met man en twee vriendinnen de wandeling langs de Jansbeek gelopen. Ik had deze wandeling als eens als instapwandeling gelopen met dezelfde gids en was toen erg enthousiast. En dat ben ik nu weer. Wat weet zij veel te vertellen en wat doet ze dat op een enthousiaste manier!
De wandeling inclusief lunch vooraf was een cadeau voor onze vriendinnen. Ze hebben ervan genoten. Aan het eind zeiden zij beiden dat ze vanaf nu vaker een Gildewandeling willen maken. Een beter compliment is er toch niet!"
Liesbeth - Über Volg de Jansbeek
Kundenerfahrungen

Complimenten

“Vanmorgen hebben we de stadswandeling door het Spijkerkwartier gemaakt aan de hand van een enthousiaste stadsgids. De deelnemers waren na afloop erg content en voldaan.”
Willem - Über Spijkerkwartier
Kundenerfahrungen

'n Dikke 10!

“Gisteren hebben wij met 'n gids een wandeling door Arnhem gemaakt. Wij hebben het als zeer prettig ervaren zoals mevrouw op een deskundige en met veel enthousiasme alles vertelde over Arnhem.
Wij komen na deze wandeling zeker nog een keer terug. Op deze gids mag u trots zijn en ze krijgt van ons een dikke 10.”
Riet - Über Stadtspaziergang Arnhem