Van Velperpoort naar Rijnpoort

De gidsen van Gilde Arnhem u mee op een wandeling van Velperpoort naar Rijnpoort op de grens van het Middeleeuwse Arnhem, door de stadspoort en dan langs de oude stadsmuren en de grachten.Hoe zagen de stadspoorten eruit en hoe kwam je erdoor de stad binnen. En wat kwam ervoor in de plaats toen de poorten gesloopt werden. Waar liepen de stadsmuren en wat is daarvan nog terug te vinden in de stad van nu? Waarom ziet de stad er nu uit zoals hij eruitziet? Waar waren de grachten precies? En waar is de oude loop van de Sint Jansbeek?

Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de verdediging van de stad en de Commanderie van Sint Jan. De oude functie van de Korenmarkt komt ook aan de orde.

De route gaat langs de noordkant van de oude stad.

Startpunt: het Brouwersplein.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!